Veel vragen,
evenveel antwoorden

Staat het antwoord op je vraag er toch niet tussen? Stel ze dan gewoon zelf.

Wie zit er achter het initiatief Accountants van Morgen?

Acht Belgische Accounting- en Consultingbedrijven: Baker Tilly, BDO, Decupere & Partners, Moore, SBB, Vandelanotte, Van Havermaet en VGD. Je leest er hier meer over.

Wat is het doel van deze website?

Er zijn vandaag vier keer zoveel vacatures als er accountants afstuderen. Daarom willen we enerzijds het imago van accountants opkrikken om te tonen dat accountancy wel degelijk een boeiend en uitdagend vak is. Anderzijds willen we dat meer mensen met een financiële achtergrond solliciteren voor de job van accountant.

Waarom zijn Bockie De Repper en Nour & Fatma de gezichten van deze campagne?

Bockie, Nour en Fatma hebben als influencers een groot bereik bij 18-jarigen. Zij vormen de belangrijkste doelgroep van onze campagne omdat ze op die leeftijd voor een belangrijke studiekeuze staan. Bovendien zijn Bockie, Nour en Fatma zelf ondernemers en kunnen ze uit eerste hand de meerwaarde van een accountant uitleggen aan onze doelgroep.

Kan ik alleen met een diploma accountancy terecht in een accountancykantoor?

Nee, maar een financiële opleiding is wel een meerwaarde. Denk aan handelsingenieur, fiscaal recht of business administration. Je vindt hier een overzicht van alle beschikbare financiële opleidingen in Vlaanderen.

Hoe kan ik het best solliciteren voor een job als accountant?

Lijst in de eerste plaats relevante opleidingen en werkervaring op. Kijk daarna naar het gevraagde profiel: matcht het met wie je bent? Voeg tot slot ook een motivatiebrief toe waarin je uitlegt waarom je een meerwaarde bent voor het accountancykantoor in kwestie. Je vindt hier alle vacatures terug.

Heb ik een doorgedreven digitale kennis nodig als accountant?

Daar maken we ons geen zorgen over. Wie vandaag achttien jaar is, is een digital native. De technologie die we gebruiken ga je dus direct onder de knie hebben.

Welke digitale tools gebruiken accountants tegenwoordig?

Er zijn verschillende digitale tools in omloop. Denk bijvoorbeeld aan Silverfin, Exact Online of Emasphere. Sommige kantoren ontwikkelen zelfs hun eigen apps met hun eigen developers.

Elk accountantskantoor kiest natuurlijk de tools uit die het best passen bij het type werk dat het doet. Of bij wat de klanten van een specifiek kantoor nodig hebben. In elk geval volgen we nieuwe ontwikkelingen op de voet en proberen we het werk efficiënter te maken waar het kan. Zo houden we meer tijd over voor diepgaande analyse en persoonlijk advies.

opleidingen

Leer en heers

Wie zegt dat accountant geen sexy job is? Wacht tot je vrienden en familie zien met welke bedrijven je werkt. En vooral: wat je impact is op die bedrijven. Laat je die kans liggen?

Bekijk opleidingen
Werkgevers

Dit is je kans

Als accountant moet je een paar stappen vooruit kunnen denken. Aan jou om ons te overtuigen dat je dat kan.

Bekijk werkgevers

Waarom is een job als accountant een goeie keuze?

Een loon waarmee je makkelijk iets vindt op de vastgoedmarkt

Geen hersenloos cijferwerk, maar doordacht advies

Nog tijd voor een leven naast je werk

Collega’s met wie je na de uren graag eens op stap gaat

Met 4 keer meer vacatures dan afgestudeerden ben je zeker van een job