16 verhalen, 1 visie.

Cijfers informeren, verhalen spreken. Lees hieronder 16 boeiende getuigenissen in mensentaal van ondernemers, hogescholen en net afgestudeerde accountants.

16 verhalen, 1 visie. 16 verhalen, 1 visie. 16 verhalen, 1 visie.
Bockie

“Ja, ik zie mijn accountant nog altijd meer dan mijn moeder”

Ook dit jaar is Bockie De Repper weer ambassadeur van Accountants van Morgen. En ook dit jaar ging hij weer op pad met zijn accountant. Deze keer niet om btw-bonnetjes te verzamelen, maar wel om marktonderzoek te doen voor zijn eigen frituursnack. Maak kennis met Bockies Kaasteentjes.

Lees meer
Van Zon

“Mijn bedrijf en mijn accountant, dat is zoals frietjes met mayonaise”

Misschien klinkt Horeca Van Zon je niet zo bekend in de oren. Toch is de kans heel groot dat je al met hen in contact bent gekomen. Ze zijn namelijk toeleverancier van elke plek waar je iets kan eten of drinken. Van de frituur op de hoek tot die goede brasserie in de stad. CEO Marion Van Zon is al de derde generatie die dit familiebedrijf runt.

Lees meer
Izycoffee

“Mijn accountant helpt me om het onmogelijke mogelijk te maken”

Na een 20-jarige carrière in het buitenland als manager in de luchtvaartsector ging Bart Buyse samen met zijn vrouw en kinderen op wereldreis. Zo ontdekte hij dat kwalitatieve en lokale koffiebars overal als paddenstoelen uit de grond schoten, behalve in België.

Lees meer
Les Soeurs

Zussen met stijl vinden accountants met ambitie

Les Soeurs, dat zijn Clio, Kay en Jules. De zussen hebben al 15 jaar hun eigen modelabel met kleding, juwelen en accessoires. Wat ooit begon als een hobby heeft zich ontwikkeld tot een webshop, zes multibrandboetieks in België en de verkoop van hun collecties in buitenlandse boetieks.

Lees meer
Madam bakster

Het abc van Madam Bakster: accountancy, bakken en creativiteit

Schrijfster van kookboeken. Uitbaatster van een koffiebar. Organisator van non-profitprojecten. Laura Verhulst is het allemaal. Maar ze is vooral ook Madam Bakster. In haar online bakkerij biedt ze gezonde desserts aan, zonder bloem, boter, suiker en eieren.

Lees meer
Nozzle

“Ik twijfelde om ondernemer te worden. Tot ik mijn accountant ontmoette.”

Aline Ollevier werkte jaren als ergotherapeut op een revalidatieafdeling. Vandaag is ze docent en onderzoeker aan Hogeschool VIVES, maar je vindt haar ook tussen de 3D-printers. Haar doel? Vanuit haar achtergrond in ergotherapie en ergonomie voor elke klant een bureaustoel op maat printen, voor optimaal zitcomfort en minimale fysieke klachten.

Lees meer
Raw Stadia

Over accountancy, sporttechnologie en Jan Vertonghen

Liverpool FC, Inter Milan, UEFA: het zijn maar enkele van de grote namen die Jan Stryckers tot zijn klanten mag rekenen. Zijn bedrijf Raw Stadia is dan ook uniek in de sportwereld: met geavanceerde datatechnologie en hardware analyseren ze de impact van speelvelden op de prestaties van atleten.

Lees meer
oCTAVE ENERGY

“Zolang er ondernemers zijn, zullen er ook accountants zijn”

Maxime Snick, Jonas Engels en Nicolas Quintin leerden elkaar kennen tijdens hun eerste job in de energie-industrie. Na elk hun eigen weg te gaan en ervaring op te doen, kwamen ze terug bij elkaar en richtten ze Octave op.

Lees meer
Couvert

"De job van accountant gaat veel verder dan wat je leert op school"

Bert Destoop is een boerenzoon in hart en nieren. Vanuit zijn passie voor de landbouw en kwalitatief eten ontstond Couvert. Het idee is simpel: via de website bestel je een stuk van een koe, varken, schaap of kip van een lokale landbouwer.

Lees meer
Hogescholen

Ondernemers vertrouwen op jou op belangrijke momenten

Steek je graag de handen uit de mouwen? Of zit je liever met je neus in de boeken? Wat het antwoord ook is, er is sowieso een opleiding tot accountant voor jou. Zo heb je een graduaat van 2 jaar, met focus op werkplekleren, en een bachelor van 3 jaar, waarin je de theorie linkt aan de praktijk via cases en stages. De hogescholen UCLL, PXL, VIVES en Odisee leggen uit wat die opleidingen precies inhouden. En welke toekomst je daarna te wachten staat.

Lees meer
Tom de cock

Als accountant verander je levens

Tom De Cock presenteert op Qmusic, schrijft jeugdboeken en leent zijn stem aan tal van tv-programma’s. Daarnaast maakt hij zelf programma’s, podcasts en videostreams en praat hij boekvoorstellingen en bedrijfspresentaties aan elkaar.

Lees meer
ritchie

Bruisende business vraagt om prikkelende accountant

Toen de brouwerij van zijn vader in de jaren 70 stopte met de productie van Ritchie-limonade, vond Jan Verlinden dat jammer. Zo jammer dat hij 6 jaar geleden besliste om de limonade zelf terug op de markt te brengen.

Lees meer
Goose

Twijfel je om accountant te worden? Gewoon doen!

De namen Mickael Karkousse, Dave Martijn, Bert Libeert en Tom Coghe doen misschien niet meteen een belletje rinkelen. De naam Goose waarschijnlijk wel. Van Synrise tot Something New: de band scoorde al tal van hits en heeft fans over heel de wereld. Een van die fans is Bert Dehu, hun accountant. Hij juicht hen al jarenlang toe vanachter de schermen.

Lees meer
Volwassenonderwijs

Ook via het volwassenenonderwijs kan je accountant worden

De opleiding tot accountant komt in verschillende kleuren en vormen. Zo wordt ze aangeboden in het hoger onderwijs, maar ook in het volwassenenonderwijs. Als je kiest voor het tweede, kan je onder andere terecht bij Syntra. Hoe hun opleiding accountancy eruitziet? Dat hoor je van Wendy Danko. Zij is beleidsmanager bij het Syntra-netwerk, het samenwerkingsverband tussen alle Syntra-centra.

Lees meer
Febe andries

Studeren was niets voor mij, tot ik aan accountancy begon

Studeer je bijna af aan het middelbaar? En heb je nog geen idee wat je daarna wil doen? Dan ben je niet alleen. Febe Andries was net zoals jij. Na meerdere studies en enkele jaren werkervaring besliste ze uiteindelijk om accountant te worden. Een keuze waar ze nog geen seconde spijt van gehad heeft.

Lees meer
Niels rottiers

Ons advies heeft echt impact op een bedrijf

Niels Rottiers is 23 jaar en intussen 4 maanden accountant. Was dat altijd het plan? Zeker niet. Zijn studies begonnen in de hotelschool en eindigden aan de universiteit, met een master handelswetenschappen, specialisatie accountancy. Geen alledaags traject dus. Maar accountant is dan ook geen alledaagse job.

Lees meer
Smaakt naar

Meer?

Cijfers in je vingers, oog voor detail en een hart voor mensen: als accountant van morgen heb je het allemaal. Zit het in jou, denk je? Ontdek dan als de bliksem onze opleidingen.

Bekijk opleidingen
WERKGEVERS

Take your shot.

Als accountant moet je altijd een paar stappen vooruit kunnen denken.
Aan jou om ons te overtuigen dat je dit kan.

Bekijk werkgevers

Waarom is een job als accountant een goeie keuze?

Een loon waarmee je makkelijk iets vindt op de vastgoedmarkt

Geen hersenloos cijferwerk, maar doordacht advies

Nog tijd voor een leven naast je werk

Collega’s met wie je na de uren graag eens op stap gaat

Met 4 keer meer vacatures dan afgestudeerden ben je zeker van een job