10 verhALEN, 1 visie.

Net zoals cijfers voor zich spreken, doen ook verhalen dat. Hieronder vind je tien getuigenissen van ondernemers, hogescholen en net afgestudeerde accountants.

10 verhalen, 1 visie. 10 verhalen, 1 visie. 10 verhalen, 1 visie. 10 verhalen, 1 visie. 10 verhalen, 1 visie.
Nour en fatma

Een accountant doet veel meer dan je denkt

Een half miljoen volgers op TikTok, een eigen kledinglijn bij JBC en een minireeks op VTM GO: Nour en Fatma hebben het allemaal. Wat ze ook nog hebben? Een accountant. Want terwijl zij de wereld veroveren, moet iemand waken over de financiën. Accountant Jill Van Landeghem weet er alles van.

Bockie de repper

Mijn accountants helpen mij zelfs meer dan mijn moeder

Jij kent Bockie De Repper (aka Jonas Van Boxstael) waarschijnlijk als die youtuber die houdt van eten en drinken, als jurylid van De Slimste Mens ter Wereld of als presentator van Dat Eet Dan Gelukkig Zijn. Accountant Bert Van der Veken kent hem als de (heel dankbare) zelfstandige contentmaker met ontelbare restaurantbonnetjes. En vanaf vandaag draagt hij nog een pet: die van ambassadeur van Accountants van Morgen.

ritchie

Bruisende business vraagt om prikkelende accountant

Toen de brouwerij van zijn vader in de jaren 70 stopte met de productie van Ritchie-limonade, vond Jan Verlinden dat jammer. Zo jammer dat hij 6 jaar geleden besliste om de limonade zelf terug op de markt te brengen.

Tom de cock

Als accountant verander je levens

Tom De Cock presenteert op Qmusic, schrijft jeugdboeken en leent zijn stem aan tal van tv-programma’s. Daarnaast maakt hij zelf programma’s, podcasts en videostreams en praat hij boekvoorstellingen en bedrijfspresentaties aan elkaar.

Michael karkousse

Twijfel je om accountant te worden? Gewoon doen!

De namen Mickael Karkousse, Dave Martijn, Bert Libeert en Tom Coghe doen misschien niet meteen een belletje rinkelen. De naam Goose waarschijnlijk wel. Van Synrise tot Something New: de band scoorde al tal van hits en heeft fans over heel de wereld. Een van die fans is Bert Dehu, hun accountant. Hij juicht hen al jarenlang toe vanachter de schermen.

Hogescholen

Ondernemers vertrouwen op jou op belangrijke momenten

Steek je graag de handen uit de mouwen? Of zit je liever met je neus in de boeken? Wat het antwoord ook is, er is sowieso een opleiding tot accountant voor jou. Zo heb je een graduaat van 2 jaar, met focus op werkplekleren, en een bachelor van 3 jaar, waarin je de theorie linkt aan de praktijk via cases en stages. De hogescholen UCLL, PXL, VIVES en Odisee leggen uit wat die opleidingen precies inhouden. En welke toekomst je daarna te wachten staat.

Niels rottiers

Ons advies heeft echt impact op een bedrijf

Niels Rottiers is 23 jaar en intussen 4 maanden accountant. Was dat altijd het plan? Zeker niet. Zijn studies begonnen in de hotelschool en eindigden aan de universiteit, met een master handelswetenschappen, specialisatie accountancy. Geen alledaags traject dus. Maar accountant is dan ook geen alledaagse job.

Febe andries

Studeren was niets voor mij, tot ik aan accountancy begon

Studeer je bijna af aan het middelbaar? En heb je nog geen idee wat je daarna wil doen? Dan ben je niet alleen. Febe Andries was net zoals jij. Na meerdere studies en enkele jaren werkervaring besliste ze uiteindelijk om accountant te worden. Een keuze waar ze nog geen seconde spijt van gehad heeft.

FOS Open scouting

ACCOUNTANTS WERKEN NIET ALLEEN MET CIJFERS, MAAR OOK MET MENSEN

FOS Open Scouting is een kleine vzw met een groot ledenaantal. Met 11 medewerkers ondersteunen ze 54 scoutseenheden, samen goed voor duizenden leden. In dit team doet iedereen een beetje van alles. Zo waakt Rik Gadeyne over de financiën en verzorgt Carola Cuppens de ledenadministratie en boekhouding.

Volwassenonderwijs

Ook via het volwassenenonderwijs kan je accountant worden

De opleiding tot accountant komt in verschillende kleuren en vormen. Zo wordt ze aangeboden in het hoger onderwijs, maar ook in het volwassenenonderwijs. Als je kiest voor het tweede, kan je onder andere terecht bij Syntra. Hoe hun opleiding accountancy eruitziet? Dat hoor je van Wendy Danko. Zij is beleidsmanager bij het Syntra-netwerk, het samenwerkingsverband tussen alle Syntra-centra.

Ben je op zoek naar een

Opleiding?

Wie zegt dat accountant geen sexy job is? Wacht tot je vrienden en familie zien met welke bedrijven je werkt. En vooral: wat je impact is op die bedrijven. Laat je die kans liggen?

Bekijk opleidingen
WERKGEVERS

Dit is je kans

Als accountant moet je een paar stappen vooruit kunnen denken. Aan jou om ons te overtuigen dat je dat kan.

Bekijk werkgevers

Waarom is een job als accountant een goeie keuze?

Een loon waarmee je makkelijk iets vindt op de vastgoedmarkt

Geen hersenloos cijferwerk, maar doordacht advies

Nog tijd voor een leven naast je werk

Collega’s met wie je na de uren graag eens op stap gaat

Met 4 keer meer vacatures dan afgestudeerden ben je zeker van een job