Bruisende business vraagt om prikkelende accountant

Toen de brouwerij van zijn vader in de jaren 70 stopte met de productie van Ritchie-limonade, vond Jan Verlinden dat jammer. Zo jammer dat hij 6 jaar geleden besliste om de limonade zelf terug op de markt te brengen. Maar hoe breng je je favoriete limonade uit je jeugd terug tot leven? Met de hulp van een goede accountant natuurlijk.

Van in het prille begin

“Een bedrijf uit de grond stampen, dat doe je niet alleen”, begint Jan. “Ik had de hulp van een sterk startersplatform dat startende ondernemers ondersteunt om hun plannen te realiseren. Dat doen ze deels door je samen te brengen met de juiste mensen. Het is dan ook via hen dat ik met mijn huidige accountantskantoor in contact gekomen ben.”

“Toen we elkaar ontmoetten, voelden we elkaar meteen goed aan”, herinnert accountant Joris Geets zich. “Jan had een goed idee en ons kantoor had ervaring in de sector. De perfecte match dus. Ik heb hem begeleid van in het begin: welke vennootschapsvorm gebruikt hij best? Hoe zet hij zijn boekhouding juist op? Ik ben heel fier dat ik mijn schouders heb mogen zetten onder de start van Ritchie.”

Kansen vinden in cijfers

Jan kan intussen al 6 jaar rekenen op Joris. “Ik doe een groot deel van mijn boekhouding zelf, maar Joris kijkt wel mee over mijn schouder om zeker te zijn dat alles juist is. Daarnaast geeft hij me topadvies als het gaat over investeringen. Toen ik een nieuw magazijn moest aankopen, vertelde hij me over de investeringsaftrek. Daardoor had ik budget over, dat ik dan in marketing kon steken.”

“Die adviesverlening is vandaag mijn hoofdtaak als accountant”, vertelt Joris. “Ik ben niet eindeloos cijfers aan het ingeven. Dat gebeurt nu volledig digitaal en in dit geval doet Jan dat ook zelf. Daardoor heb ik tijd om zijn cijfers te analyseren en er nieuwe kansen in te ontdekken. En dat is natuurlijk heel interessant, want zo kan je echt het verschil maken voor een bedrijf.”

“Joris is mijn accountant én mijn adviseur. Hij helpt me om slim te ondernemen.”

Verder bouwen aan succes

“Joris is inderdaad mijn adviseur”, bevestigt Jan. “Als we elkaar ontmoeten, overlopen we de cijfers niet gewoon, we bespreken ze. Wat is er mogelijk? Waar kan ik extra in investeren? Welke richting kan ik uitgaan? Hij helpt me zo om slim te ondernemen. Alles wat Joris met mij deelt vanuit zijn ervaring met andere bedrijven, neem ik ook mee voor Ritchie. En zo blijven de ideeën borrelen.”

“Als ik nu Ritchie-reclame zie tijdens The Masked Singer, ben ik ongelofelijk trots”, besluit Joris. “Trots op Jan en alles wat hij al bereikt heeft. Maar ook trots op mezelf, dat ik daar mijn steentje aan heb mogen bijdragen. Ik kijk er enorm naar uit om te blijven bouwen aan het succes van Ritchie. Ik twijfel er niet aan dat dat met een ondernemer als Jan, die zo graag vooruit wil en zo vernieuwend is, een heel avontuur zal worden.”

"Zonder mijn accountant geen Ritchie bij The Masked Singer of Cafe De Mol."

Smaakt naar

Meer?

Cijfers in je vingers, oog voor detail en een hart voor mensen: als accountant van morgen heb je het allemaal. Zit het in jou, denk je? Ontdek dan als de bliksem onze opleidingen.

Bekijk opleidingen
WERKGEVERS

Take your shot.

Als accountant moet je altijd een paar stappen vooruit kunnen denken.
Aan jou om ons te overtuigen dat je dit kan.

Bekijk werkgevers
16 verhalen, 1 visie. 16 verhalen, 1 visie. 16 verhalen, 1 visie.

Waarom is een job als accountant een goeie keuze?

Een loon waarmee je makkelijk iets vindt op de vastgoedmarkt

Geen hersenloos cijferwerk, maar doordacht advies

Nog tijd voor een leven naast je werk

Collega’s met wie je na de uren graag eens op stap gaat

Met 4 keer meer vacatures dan afgestudeerden ben je zeker van een job