“Ja, ik zie mijn accountant nog altijd meer dan mijn moeder”

Ook dit jaar is Bockie De Repper weer ambassadeur van Accountants van Morgen. En ook dit jaar ging hij weer op pad met zijn accountant. Deze keer niet om btw-bonnetjes te verzamelen, maar wel om marktonderzoek te doen voor zijn eigen frituursnack. Maak kennis met Bockies Kaasteentjes.

Gat in de markt

“Wie wil er nu geen eigen frituursnack?” begint Bockie. “Dat heeft altijd al op mijn bucketlist gestaan. En als de Romeo’s er eentje kunnen lanceren, dan kan ik dat toch ook? Er is nog zoveel plaats voor nieuwe smaken in de frituur. Ik vergelijk het met chips: vroeger had je alleen zout en paprika. Maar nu is er ook joppiesaus, gebrande ui, frietje mayo en zelfs gebraden kip. Laten we hetzelfde doen voor frituursnacks!”

Maar vanwaar dan Kaasteentjes? “Dat idee is ontstaan tijdens een file op de E40. Als passagier heb je dan veel tijd om na te denken. Ik dacht eerst aan een vleessnack, maar ik ben vrij snel geswitcht naar kaas. Er zijn namelijk nog niet zoveel kaassnacks in de frituur. En daarom dus Kaasteentjes: vijf kroketjes met vijf verschillende kazen, geserveerd in een kartonnen voetje. Ik kijk er nu al naar uit om het concept van de Kaasteentjes te presenteren tijdens een pitch aan belangrijke mensen en hen te overtuigen.”

100% vertrouwen

Om meer te leren over de lancering van een frituursnack, ging Bockie samen met zijn accountant Steff langs bij verschillende mensen in de horeca. “Het werd al snel duidelijk dat we allebei een andere focus hadden”, lacht Bockie. “Terwijl ik genoot van de heerlijke smaak van een broodje kaaskroket met chorizo, was Steff bezig met een kosten-batenanalyse. Hetzelfde gebeurde bij Roger van Damme: Steff en Roger hadden een echte businessmeeting, terwijl ik op de achtergrond oliebollen zat te eten.”

Gelukkig heeft Bockie een goede band met Steff. “Ik hoef de financiële kant van de zaak niet volledig te begrijpen, omdat ik weet dat ik 100% kan vertrouwen op Steff. Hij zorgt ervoor dat ik dit soort zotte dingen kan doen, zonder mezelf in gevaar te brengen. En als ik dan toch eens een ‘paniekske’ heb over mijn financiën, staat hij meteen klaar met een geruststellend antwoord. Hij biedt me zo de nodige hulp in het leven, zeker op speciale momenten zoals nu. Ik heb het vorig jaar al gezegd en ik herhaal het nog eens: ik zie en hoor mijn accountant meer dan mijn moeder.”

Het belang van een financieel plan

Let’s talk numbers. Vaste kosten, variabele kosten, opstartkosten, winstmarge … De accountant brengt kosten en inkomsten in kaart in het financieel plan — zeg maar gerust het cijferluik van het businessplan. Zo weet de ondernemer precies hoeveel hij kan verdienen met frituursnacks en hoeveel hij moet betalen.

Overal enthousiasme

En hoe moet het nu verder? “De frituursnack zal er komen. Na mijn aankondiging op De Slimste Mens ter Wereld kreeg ik heel veel enthousiaste berichten. Eigenlijk had ik beter nog wat gewacht, want er is nog een lange weg te gaan, maar tegelijk moeten de belangrijke mensen dat enthousiasme nu ook wel beantwoorden door mee te gaan in het verhaal. Per ongeluk een goede zet dus. Story of my life.”

Op dit moment is Bockie bezig aan een sterk dossier om die belangrijke mensen warm te maken voor zijn Kaasteentjes. “Dankzij Steff heb ik heel wat informatie kunnen verzamelen voor dat dossier tijdens ons marktonderzoek. Hij stelde al de juiste vragen: hoeveel kost het om een frituursnack te maken? Hoeveel vraag je ervoor? Hoe heb je het product ontwikkeld? Wat zijn de valkuilen? Stuk voor stuk zaken waar ik nooit aan gedacht zou hebben.”

Bockie weet dat hij kan rekenen op zijn team van accountants bij elke stap in het proces. “Ik merk dat ze het even hard zien zitten als ik. Ze zijn bij elke vergadering en onderzoeken volop hoe we dit nu precies gaan aanpakken. Ze zullen er dus zeker bij zijn op het grote lanceringsfeestje met influencers en Kaasteentjes. Want zonder mijn accountant, geen eigen frituursnack.”

“Zonder mijn accountant geen eigen frituursnack.”

 

Heeft het verhaal van Bockie je helemaal overtuigd om accountant te worden? Ontdek dan snel alle opleidingen accountancy en fiscaliteit.

Smaakt naar

Meer?

Cijfers in je vingers, oog voor detail en een hart voor mensen: als accountant van morgen heb je het allemaal. Zit het in jou, denk je? Ontdek dan als de bliksem onze opleidingen.

Bekijk opleidingen
WERKGEVERS

Take your shot.

Als accountant moet je altijd een paar stappen vooruit kunnen denken.
Aan jou om ons te overtuigen dat je dit kan.

Bekijk werkgevers
16 verhalen, 1 visie. 16 verhalen, 1 visie. 16 verhalen, 1 visie.

Waarom is een job als accountant een goeie keuze?

Een loon waarmee je makkelijk iets vindt op de vastgoedmarkt

Geen hersenloos cijferwerk, maar doordacht advies

Nog tijd voor een leven naast je werk

Collega’s met wie je na de uren graag eens op stap gaat

Met 4 keer meer vacatures dan afgestudeerden ben je zeker van een job