Zussen met stijl vinden accountants met ambitie

Les Soeurs, dat zijn Clio, Kay en Jules. De zussen hebben al 15 jaar hun eigen modelabel met kleding, juwelen en accessoires. Wat ooit begon als een hobby heeft zich ontwikkeld tot een webshop, zes multibrandboetieks in België en de verkoop van hun collecties in buitenlandse boetieks. Door de jaren heen zijn ze dus sterk gegroeid. En ze zijn niet van plan om daarmee te stoppen. Ze blijven razend ambitieus. Net zoals hun accountants Stefanie en Wesley.

Wil je ook graag werken met straffe ondernemers zoals Clio, Kay en Jules?
Ontdek dan snel alle opleidingen accountancy en fiscaliteit.

Samen groeien

“We hebben altijd al een groeimindset gehad”, begint Clio. “Ons doel is om zoveel mogelijk vrouwen draagbare en betaalbare unieke mode te bieden. Om dat te kunnen doen, moeten we onze collecties blijven uitbreiden. Met andere woorden: hoe groter de kleerkast, hoe beter we bezig zijn. Maar die groei moet natuurlijk goed begeleid worden. Daarom zijn we blij dat we Stefanie en Wesley gevonden hebben. Zij zijn onze accountants, maar vooral ook onze partners in dat groeiproces.”

“Dat is inderdaad de essentie van onze job”, gaat Stefanie verder. “Als accountant ben je een partner voor ondernemers. Je gaat samen met hen op pad en helpt hen om telkens die volgende stap te zetten. En dat lukt alleen als je een goede relatie hebt met elkaar. Uiteraard vertrek je wel vanuit cijfers, maar je moet de ondernemers echt kennen om met die cijfers ook het juiste advies te geven. Eigenlijk leer jij van hen, zodat zij daarna kunnen leren van jou. Zo groei je dan samen.”

Businessplan als blauwdruk

Het businessplan van een onderneming omvat alle essentiële onderdelen voor het slagen van de onderneming. Met andere woorden: het vormt de blauwdruk van de bedrijfsstrategie. Het is de taak van de accountant om elk financieel aspect van het plan grondig te onderzoeken, te onderbouwen en klaar te maken voor uitvoering.

Vertrouwenspersoon

“We beschouwen Stefanie intussen als de vierde zus van Les Soeurs”, vertelt Kay. “Ze is ‘part of the team’, net zoals Wesley. Zo maken we altijd samen het businessplan. Wij delen onze ideeën en Stefanie en Wesley vertalen die naar cijfers om zo een realistisch plan te maken. Met resultaat, want elk jaar opnieuw halen we onze doelen. Ze hebben ons ook geholpen om een cashflowplanning te maken, zodat we beter zien waar het geld naartoe gaat. Zo kunnen we keuzes maken die financieel onderbouwd zijn. Natuurlijk vertrouwen we daarbij ook op het advies van Stefanie en Wesley.”

“Dat vertrouwen is essentieel”, zegt Wesley. “Bij Les Soeurs zijn de zussen met drie, maar vaak is ondernemer een eenzaam beroep. Je moet soms alleen grote beslissingen nemen. Als accountant kan je dan echt meerwaarde bieden door een vertrouwenspersoon te zijn. Iemand die met een onafhankelijke blik advies geeft en klaarstaat wanneer dat nodig is. Maar ook iemand die kritisch is, uitdaagt en zich snel kan aanpassen aan de noden van de ondernemer. Naast goed zijn met cijfers moet je in deze rol dus ook goed zijn met mensen.”

“We beschouwen Stefanie intussen als de vierde zus van Les Soeurs.”

Slimmer worden en maken

“Als ondernemers focussen we vaak op details, waardoor we soms het overzicht verliezen”, aldus Clio en Kay. “Daarom is het handig dat we elke maand een rapport met cijfers krijgen van Stefanie en Wesley. Zo krijgen we meer inzicht in onze financiën als geheel en kunnen we bijsturen waar nodig.”

“Dat is fijn om te horen”, klinkt het bij Stefanie en Wesley. “Het is ook onze taak om onze klanten slimmer te maken, zodat ze zich zelfzekerder voelen en beslissingen durven te nemen. En voor de duidelijkheid: dat rapport wordt quasi automatisch gecreëerd. Het grootste deel van de boekhouding is vandaag trouwens gedigitaliseerd. Onze tijd gaat dus voornamelijk naar de analyse van de cijfers en brainstorms met Clio, Kay en Jules om te zien hoe we hun dromen kunnen waarmaken. Want vergis je niet: wij zijn even ambitieus als hen!”

Heeft het verhaal van Clio, Kay en Jules je helemaal overtuigd om accountant te worden? Ontdek dan snel alle opleidingen accountancy en fiscaliteit.

Smaakt naar

Meer?

Cijfers in je vingers, oog voor detail en een hart voor mensen: als accountant van morgen heb je het allemaal. Zit het in jou, denk je? Ontdek dan als de bliksem onze opleidingen.

Bekijk opleidingen
WERKGEVERS

Take your shot.

Als accountant moet je altijd een paar stappen vooruit kunnen denken.
Aan jou om ons te overtuigen dat je dit kan.

Bekijk werkgevers
16 verhalen, 1 visie. 16 verhalen, 1 visie. 16 verhalen, 1 visie.

Waarom is een job als accountant een goeie keuze?

Een loon waarmee je makkelijk iets vindt op de vastgoedmarkt

Geen hersenloos cijferwerk, maar doordacht advies

Nog tijd voor een leven naast je werk

Collega’s met wie je na de uren graag eens op stap gaat

Met 4 keer meer vacatures dan afgestudeerden ben je zeker van een job