Als accountant verander je levens

©DPGMedia

Tom De Cock presenteert op Qmusic, schrijft jeugdboeken en leent zijn stem aan tal van tv-programma’s. Daarnaast maakt hij zelf programma’s, podcasts en videostreams en praat hij boekvoorstellingen en bedrijfspresentaties aan elkaar. Zelfs voor eco-friendly zakdoeken van Belgische makelij kan je bij hem (en zijn bedrijf Huff & Puff) terecht. Het mag duidelijk zijn: Toms dag ziet er altijd anders uit. En die van zijn accountants dus ook.

Meer dan alleen cijfers

“Ik moest op zoek gaan naar mijn eerste accountant toen ik nog studeerde”, begint Tom. “Ik werkte toen namelijk al voor de radio en als publieksopwarmer voor de televisie. Samen met mijn 2 beste vrienden had ik ook een grafisch ontwerpbureau. Een accountant was dus echt wel nodig. Tijdens mijn zoektocht kwam ik uit bij ‘een vriend van een vriend’. Dat was lang een uitstekende match, maar na een tijdje kreeg ik toch meer en meer nood aan advies van iemand die echt goed thuis is in de radio- en tv-sector. Na wat rondvragen bij collega’s ben ik uitgekomen bij mijn huidige kantoor.”

Intussen zijn Linda en Jens al meer dan 10 jaar Toms accountants. “Jens beantwoordt de dagelijkse vragen van Tom, terwijl ik me vooral bezighoud met fiscale planning”, vertelt Linda. “Op die manier vullen we elkaar goed aan en kunnen we het beste advies geven. Daarvoor baseren we ons op de cijfers, maar ook op onze gesprekken met Tom. Wat wil hij bereiken? Wat vindt hij belangrijk? Als accountant moet je je echt inleven in je klant en weten hoe het met hem gaat. Alleen zo kan je hem juist adviseren. Naast accountant ben je dus ook een beetje psycholoog.”

"Zonder mijn accountant geen radioprogramma op Qmusic. En dat is echt zo."

100% vertrouwen

Vandaag zijn Linda en Jens verantwoordelijk voor alle financiën van Tom en zijn echtgenoot, zowel privé als professioneel. “Ze hebben een duidelijk zicht op onze situatie, waardoor ze onze vragen heel vlot kunnen beantwoorden. Of het nu gaat over de aankoop van een wagen of een contractvoorstel.” Volgens Jens zijn het die vragen die zijn job zo interessant maken. “Voor elke vraag ga ik op zoek naar de beste oplossing. Als Tom dan laat weten dat hij mijn advies volgt en waardeert, haal ik daar enorm veel voldoening uit.”

"We nemen geen enkele grote beslissing zonder het advies van Linda en Jens."

Eenmaal per jaar komen Linda, Jens, Tom en zijn echtgenoot samen voor een groot overleg. “We hebben hen daarvoor eens meegenomen naar vtm, waar mijn echtgenoot manager is. We wilden hen zo betrekken bij ons leven en onze band verder ontwikkelen. Dat is ook nodig, want we leggen ons lot in hun handen. We nemen geen enkele grote beslissing zonder hun advies. Ze hebben dan ook alles met ons meegemaakt. En op de slechte dagen stonden ze voor ons klaar, om samen vooruit te kijken. Dan weet je dat je iemand 100% kan vertrouwen.”

Veel afwisseling

Tom beschouwt Linda en Jens meer als ondernemers dan als pure accountants: “Ze denken met ons mee en bouwen mee aan ons verhaal.” Linda kan dat alleen maar beamen. “Tom heeft heel veel ideeën. Het is onze taak om uit te vissen hoe we die kunnen realiseren. En dat is heel boeiend en uitdagend. Omdat die projecten vaak heel erg van elkaar verschillen, blijf ik zelf ook bijleren.”

“Toen ik nog studeerde, had ik nooit gedacht dat ik een klant als Tom zou hebben”, vult Jens aan. “Je denkt dan vooral aan grote bedrijven. Maar ook muzikanten en presentatoren hebben een accountant nodig. Door die afwisseling aan klanten ziet elke werkdag er anders uit.” Maar volgens Tom blijft de bottomline wel hetzelfde: “Linda en Jens veranderen levens, vanuit cijfers. En ik kan het weten. Ze hebben mijn leven zeker en vast ten goede veranderd.”

Smaakt naar

meer?

Cijfers in je vingers, oog voor detail en een hart voor mensen: als accountant van morgen heb je het allemaal. Zit het in jou, denk je? Ontdek dan als de bliksem onze opleidingen.

Bekijk opleidingen
WERKGEVERS

Take your shot.

Als accountant moet je altijd een paar stappen vooruit kunnen denken.
Aan jou om ons te overtuigen dat je dit kan.

Bekijk werkgevers
16 verhalen, 1 visie. 16 verhalen, 1 visie. 16 verhalen, 1 visie.

Waarom is een job als accountant een goeie keuze?

Een loon waarmee je makkelijk iets vindt op de vastgoedmarkt

Geen hersenloos cijferwerk, maar doordacht advies

Nog tijd voor een leven naast je werk

Collega’s met wie je na de uren graag eens op stap gaat

Met 4 keer meer vacatures dan afgestudeerden ben je zeker van een job