Over accountancy, sporttechnologie en Jan Vertonghen

Liverpool FC, Inter Milan, UEFA: het zijn maar enkele van de grote namen die Jan Stryckers tot zijn klanten mag rekenen. Zijn bedrijf Raw Stadia is dan ook uniek in de sportwereld: met geavanceerde datatechnologie en hardware analyseren ze de impact van speelvelden op de prestaties van atleten. Dat doen ze nu in 29 landen en binnenkort ook in de Verenigde Staten. Na vijf jaar kan Jan dus al heel straffe resultaten voorleggen. Maar hij heeft nog even straffe plannen voor de toekomst. Plannen waar accountants Ruben en Erika hem graag bij helpen.

Wil je ook graag werken met straffe ondernemers zoals Jan?
Ontdek dan snel alle opleidingen accountancy en fiscaliteit.

Boeiende cijfers en inhoud

“Mijn partner Reece Watson en ik hebben Raw Stadia eerst opgericht in het Verenigd Koninkrijk en daarna pas in België”, start Jan. “Het internationale zat er dus meteen in. Daarom zijn we ook op zoek gegaan naar accountants die hier ervaring mee hebben. Zo zijn we dan terechtgekomen bij Ruben en Erika.” Iets waar beide accountants heel blij mee zijn. “Omdat we Raw Stadia hebben mogen zien groeien tot het succes dat het vandaag is”, aldus Erika. “En omdat dit een superboeiend deel van de sportwereld is”, vult Ruben aan. “Dat is het fijne aan accountant zijn: je krijgt de kans om kennis te maken met bedrijven die aansluiten bij je persoonlijke interesses en waar je kan van bijleren.”

Intussen werken de drie al enkele jaren samen. “Ik vind het zelf belangrijk én leuk om bezig te zijn met de cijfers”, zegt Jan. “Zo werk ik graag aan het businessplan. Ons bedrijf groeit zo snel dat dat plan constant mee moet evolueren. Ik toets dan ook regelmatig af bij Ruben en Erika of alles nog goed zit. Ook de cashflow is een grote uitdaging voor een startend bedrijf. Komt er genoeg geld binnen? Vanwaar komt dat geld? Samen met de CFO en officemanager zorgen Ruben en Erika er elke maand voor dat de cijfers up-to-date zijn, via een samenwerking in de cloud. Op die manier kan ik de juiste beslissingen nemen op basis van de juiste cijfers.”

Cashflow is king

Nog voor de eerste snack over de toonbank gaat, heeft de ondernemer flink wat kosten gemaakt. Het is van levensbelang om de cashflow — dé graadmeter voor de gezondheid van een bedrijf — in de gaten te houden. Daarom is het maken van een planning met uitgaven en inkomsten essentieel.

Trots op het werk

Voor verdere uitbreiding en hardware- en softwareontwikkeling zoekt Jan de nodige financiering, onder andere bij investeerders. “Wij brengen al zijn kosten en opbrengsten in kaart, zodat hij goede argumenten heeft om die investeerders te overtuigen”, vertelt Ruben. “Zo wist hij onlangs voetballer Jan Vertonghen te strikken. Dat maakt ons dan trots, omdat we een stukje hebben mogen bijdragen aan die prestatie.” Erika knikt: “Daar doen we het uiteindelijk voor. Natuurlijk hou je als accountant de financiën van een bedrijf op orde. Maar je zorgt er vooral ook voor dat het bedrijf kan verbeteren en alle mogelijke kansen kan grijpen.”

“Zonder mijn accountant geen keuzevrijheid.”

Met de hulp van AI

De boekhouding van Raw Stadia verloopt digitaal. “Doordat de verwerking van documenten nu grotendeels geautomatiseerd is, kunnen we ons meer toeleggen op adviesverlening”, legt Erika uit. “Dat is iets dat artificiële intelligentie nooit in onze plaats zal kunnen, want daarvoor moet je ook een persoonlijke band hebben met je klant. Je moet weten hoe die werkt en wat die wil. Alleen zo kan je goed advies geven.” Ruben is het daarmee eens: “AI is geen bedreiging, maar een ondersteuning voor onze job. We zullen met nog actuelere cijfers kunnen werken en zo nog betere voorspellingen kunnen doen. Onze job wordt dus alleen maar spannender.”

“Ondernemers juist begeleiden vanuit cijfers is echt niet vanzelfsprekend”, sluit Jan af. “Een computer gaat dat nooit kunnen zoals een mens. Daarnaast kan je als ondernemer ook gewoon niet zonder een accountant. Zonder de expertise van Ruben en Erika zou ik nooit de kans of keuze gehad hebben om te ondernemen. Maak je dus geen zorgen: de job van accountant zal volgens mij nooit verdwijnen.”

Heeft het verhaal van Jan je helemaal overtuigd om accountant te worden? Ontdek dan snel alle opleidingen accountancy en fiscaliteit.

Smaakt naar

meer?

Cijfers in je vingers, oog voor detail en een hart voor mensen: als accountant van morgen heb je het allemaal. Zit het in jou, denk je? Ontdek dan als de bliksem onze opleidingen.

Bekijk opleidingen
WERKGEVERS

Take your shot.

Als accountant moet je altijd een paar stappen vooruit kunnen denken.
Aan jou om ons te overtuigen dat je dit kan.

Bekijk werkgevers
16 verhalen, 1 visie. 16 verhalen, 1 visie. 16 verhalen, 1 visie.

Waarom is een job als accountant een goeie keuze?

Een loon waarmee je makkelijk iets vindt op de vastgoedmarkt

Geen hersenloos cijferwerk, maar doordacht advies

Nog tijd voor een leven naast je werk

Collega’s met wie je na de uren graag eens op stap gaat

Met 4 keer meer vacatures dan afgestudeerden ben je zeker van een job