Twijfel je om accountant te worden? Gewoon doen!

De namen Mickael Karkousse, Dave Martijn, Bert Libeert en Tom Coghe doen misschien niet meteen een belletje rinkelen. De naam Goose waarschijnlijk wel. Van Synrise tot Something New: de band scoorde al tal van hits en heeft fans over heel de wereld. Een van die fans is Bert Dehu, hun accountant. Hij juicht hen al jarenlang toe vanachter de schermen.

Richting geven aan levens

“Toen we begonnen met Goose, hadden we allemaal nog een muzikantenstatuut”, vertelt Tom. “Maar na een tijdje zijn we overgestapt naar het zelfstandigenstatuut. Dat was heel spannend, want we waren plots zelf verantwoordelijk voor ons inkomen. We zijn dan ook snel op zoek gegaan naar een accountant. Want als je je dromen wil waarmaken, moet je ook rekening houden met de cijfers. Wat is er financieel mogelijk? Wat is ons plan voor de toekomst?”

“Dat is inderdaad het soort vragen dat ik probeer te beantwoorden”, pikt Bert in. “Ik denk daarover na op kantoor, in de auto … Die betrokkenheid moet je ook hebben als accountant. Mensen vertrouwen namelijk op jou om mee richting te geven aan hun leven. Je hebt dus een grote impact. Dat is een hele verantwoordelijkheid, maar wel eentje waar ik veel voldoening uit haal.”

Een accountant bouwt mee aan dromen.

Deel van het team

Tom en de andere bandleden kunnen nu al 5 jaar een beroep doen op Bert. “Hij bekijkt niet alleen onze concrete vragen, maar ook the bigger picture. Waar moeten we op letten? Wat kunnen we nog verbeteren? Daarnaast adviseert hij ons bij onze financiële beslissingen. Op dat vlak doen we niks zonder eerst met hem te overleggen. Bert is evenzeer deel van ons team als onze advocaat, onze booker, onze platenfirma …”

“Dat is fijn om te horen”, glimlacht Bert. “Die band is ook maar gegroeid met de jaren. Ik ken hun dossier intussen door en door, dus ik weet wat ik voor hen kan betekenen. Als accountant speel je namelijk verschillende rollen bij verschillende klanten. Voor de ene ben je de kritische schoonmoeder die het enthousiasme wat tempert, voor de ander ben je de coach die motiveert om een grote sprong te wagen. Je moet dus best empathisch zijn, zodat je je klanten juist kan inschatten en bijgevolg juist kan helpen.”

Veel dankbaarheid

“Toen ik jong was, leek accountant mij een heel technisch beroep”, herinnert Tom zich. “Een job waarbij je de hele dag cijfers verwerkt. Maar die indruk heb ik nu niet meer. Ja, een accountant houdt zich bezig met cijfers, maar wel op een heel interessante manier. Hij interpreteert die, zoekt uit wat erachter zit. En op die manier bouwt hij eigenlijk mee aan dromen. Bert heeft alleszins zeker zijn bijdrage geleverd aan de onze.”

“Dat stereotiepe beeld van een accountant is deels onze eigen schuld”, vindt Bert. “We hebben dat vroeger wel wat in de hand gewerkt. Maar dat was toen en dit is nu. De tijden zijn enorm veranderd. Vandaag ben je als accountant niet continu bonnetjes en facturen aan het ingeven. Je analyseert, je geeft advies, je helpt om grote levensbeslissingen te nemen. In ruil daarvoor krijg je vaak heel veel dankbaarheid. Dus twijfel niet om accountant te worden. Gewoon doen!”

Smaakt naar

meer?

Cijfers in je vingers, oog voor detail en een hart voor mensen: als accountant van morgen heb je het allemaal. Zit het in jou, denk je? Ontdek dan als de bliksem onze opleidingen.

Bekijk opleidingen
WERKGEVERS

Take your shot.

Als accountant moet je altijd een paar stappen vooruit kunnen denken.
Aan jou om ons te overtuigen dat je dit kan.

Bekijk werkgevers
16 verhalen, 1 visie. 16 verhalen, 1 visie. 16 verhalen, 1 visie.

Waarom is een job als accountant een goeie keuze?

Een loon waarmee je makkelijk iets vindt op de vastgoedmarkt

Geen hersenloos cijferwerk, maar doordacht advies

Nog tijd voor een leven naast je werk

Collega’s met wie je na de uren graag eens op stap gaat

Met 4 keer meer vacatures dan afgestudeerden ben je zeker van een job