Mijn accountants helpen mij zelfs meer dan mijn moeder

Jij kent Bockie De Repper (aka Jonas Van Boxstael) waarschijnlijk als die youtuber die houdt van eten en drinken, als jurylid van De Slimste Mens ter Wereld of als presentator van Dat Eet Dan Gelukkig Zijn. Accountant Bert Van der Veken kent hem als de (heel dankbare) zelfstandige contentmaker met ontelbare restaurantbonnetjes. En vanaf vandaag draagt hij nog een pet: die van ambassadeur van Accountants van Morgen.

Topic uitleg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Grote invloed

“Ik twijfel altijd om mee te werken aan campagnes, maar bij deze had ik dat niet”, begint Bockie enthousiast. “Ik was al lang op zoek naar een manier om iets terug te doen voor mijn team van accountants. Want eerlijk, ik heb veel begeleiding nodig in mijn leven. En mijn accountants, die spelen daar een grote rol in. Die houden mijn handje nog meer vast dan mijn moeder!”

“Zo zou ik het niet durven zeggen,” gaat Bert verder, “maar als accountants proberen we inderdaad zo goed mogelijk te ontzorgen. Of het nu gaat over restaurantbonnetjes verzamelen of over financiering om een huis te kopen: wij regelen alles, soms zelfs zonder hem daar meteen bij te betrekken. En dat werkt, want er is veel wederzijds vertrouwen.”

“Helemaal mee eens”, knikt Bockie. “Ik vertrouw mijn accountants volledig. Wie ben ik ook om hun expertise in twijfel te trekken? Wat zij zeggen is waarheid voor mij. En zo hebben ze eigenlijk een gigantische invloed op mijn leven. Een positieve invloed natuurlijk. Als ik zelf mijn boekhouding zou doen, zouden mijn financiën pure chaos zijn. Nu, begrijp me niet verkeerd: ik ben een grote fan van chaos. Alleen niet in mijn financiën.”

“Ik beschouw mijn accountants een beetje als verre familie.”

Verre familie

Bockie werkt intussen al meer dan 2 jaar samen met hetzelfde kantoor. “Ik beschouw dat team een beetje als verre familie. Onze band gaat verder dan het professionele. Ik heb met elk van mijn accountants wel al eens iets gedronken en gesprekken over het leven gehad. We zijn heel anders natuurlijk – zij zijn gestructureerd en ik totaal niet –, maar met een drankje in de hand zijn we allemaal hetzelfde.”

“Die band is ook voor ons heel belangrijk”, vult Bert aan. “Bockies leven verandert constant. Zijn financiële situatie dus ook. Hoe beter wij daarvan op de hoogte zijn, hoe beter we hem kunnen adviseren. Na zijn deelname aan De Slimste Mens is zijn carrière bijvoorbeeld ontploft. Op zo’n moment is de administratieve en financiële begeleiding die je als account geeft cruciaal.”

Weg met vooroordelen

“Voor deze campagne had ook ik die typische vooroordelen over accountants”, geeft Bockie toe. “Maar als ik nu zie wat ze allemaal doen … Ze zijn wel met cijfers bezig, maar ook heel veel met mensen. En ze brengen orde in de chaos, zeker in mijn geval. Dat vind ik heel straf. Daarom ben ik ook zo blij dat we deze video hebben kunnen maken. Het voelde een beetje als ‘Neem je accountant mee naar je werk’-dag. En nu weten ze ook waar al die restaurantbonnetjes vandaan komen!”

“Het wordt inderdaad hoog tijd dat de reputatie van accountants opgepoetst wordt”, vindt Bert. “Onze job is helemaal niet saai. We werken niet in een stoffig kantoor, met onze neus in de cijfers. En we doen echt wel meer dan facturen ingeven. We adviseren ondernemers bij hun beslissingen. Van een groot IT-bedrijf tot contentmakers zoals Bockie. Als accountant kan je rekenen op werkzekerheid, een mooie verloning en veel variatie en sociaal contact. What’s not to like?”

Smaakt naar

Meer?

Cijfers in je vingers, oog voor detail en een hart voor mensen: als accountant van morgen heb je het allemaal. Zit het in jou, denk je? Ontdek dan als de bliksem onze opleidingen.

Bekijk opleidingen
WERKGEVERS

Take your shot.

Als accountant moet je altijd een paar stappen vooruit kunnen denken.
Aan jou om ons te overtuigen dat je dit kan.

Bekijk werkgevers
16 verhalen, 1 visie. 16 verhalen, 1 visie. 16 verhalen, 1 visie.

Waarom is een job als accountant een goeie keuze?

Een loon waarmee je makkelijk iets vindt op de vastgoedmarkt

Geen hersenloos cijferwerk, maar doordacht advies

Nog tijd voor een leven naast je werk

Collega’s met wie je na de uren graag eens op stap gaat

Met 4 keer meer vacatures dan afgestudeerden ben je zeker van een job